Vet du inte än vad du ska köpa för julklapp till mamma? Lugn, vi hjälper dig! Nedan hittar du nio bra julklappstips som passar allt från den vin- och matintresserade mamman till naturälskaren.

Vinglas efter druva – julklapp till mamman som älskar vin

Överraska vinälskaren med utvalda glas utifrån hennes favoritdruva. Riedel har de perfekta presentglasen oavsett om mamma föredrar MerlotPinot Noir eller Riesling. Du hittar ännu fler glas anpassade till druvsort på Cervera.

Rätt glas till rätt vin!

Passa även på att köpa en liten vinluftare och hällkork från Le Creuset som luftar vinet enkelt och effektivt när det hälls upp i glaset. Läs mer och köp här. 

 

Julklapp till naturälskande mamman

Den perfekta termosen för vandringen och utflykten. Dessutom är den en utmärkt ”matlåda” att ta med till jobbet då den håller maten varm i upp mot 8 timmar! Läs mer och köp här.

Klimatsmart Fars dag present

Till mamman som älskar grönsaksjuicer

Juice med ingefära, äpplen eller morötter… En Slow Juicer gör det extra roligt att ta tillvara säsongens frukter och grönsaker. Dessutom bevaras alla nyttigheter bättre än i en råsaftcentrifug. Här tipsar vi om de 3 bästa juicemaskinerna just nu!

Slow juicer bäst i test

Foto: Stefan Wettainen

För mamman som älskar matinspiration

Just nu erbjuder vi 4 nummer av Allt om Mat för bara 99 kronor. En billig och givande julklapp för matinspiration.

alltommat prenumeration

Till mamman som vill hålla den perfekta middagsbjudningen

I onlinekursen “Edward Bloms middagsetikett – bli den perfekta värden & gästen” berättar Edward Blom om allt du behöver veta för att få en riktigt lyckad middagsbjudning.

Ange rabattkoden ETIKETTJULKLAPP och få 20 % fram till 24/12.  Läs mer och köp här. 

edward-blom-onlinekurs-etikett

Vad gör man om en gäst blir alltför berusad under en fest? Den frågan får svar i Edward Bloms och Allt om Mats nya onlinekurs.

 

Till mamman som värdesätter riktigt bra kaffe

Snyggaste och bästa kaffebryggare är klassiska Moccamaster. Kris Johnson, matredaktör på Allt om Mat: ”Jag har den modell som brygger direkt ner i termosen. Det bästa med den här bryggaren är den höga temperaturen på vattnet, som gör att aromerna i kaffet kommer fram allra bäst. Och så håller sig kaffet varmt länge”.

bästa kaffebryggaren

Till mamman som vill testa lokala toppkrogar

Tolv toppkrogar bjuder på middag! Varje toppkrog i boken bjuder på en varmrätt när du tar med en vän.

julklapp flickvän

Årets upplagor finns i tre städer, och kommer i fyra utföranden:

Till mamman som vill njuta av natur till morgonkaffet 
julklapp till mamma

Hur mysigt är det inte att dricka en god kaffe till frukost och titta på fåglarna utanför fönstret. Denna fågelmatare är riktigt snygg, och dessutom blir fåglarna mätta och glada. En win-win situation. Läs mer och köp här.