Julens älskade sillar

Sillar kan varieras i det oändliga. För att göra det vackert kan de serveras i snapsglas.

Recept med sill som kan serveras direkt

Krämig fänkålssill med ingefära

Citronsill inlagd med vitt vin

Vitlökssill, fransk

Inlagd sill

Senapssill

Sillen som smakar bäst efter ett dygn

Basilikasill

Apelsinsill med stjärnanis

Peppar- och honungssill

Moster Majs julsill

Apelsinsill

Taubes senapssill

 

Låt stå i två dygn

Enbärs- och rosmarinsill

Görns glöggsill

Stjärnanis och apelsinsill

Äpple- och kanelsill

Låt stå en vecka

Citronsill

Välj rätt sill

5-minuterssill

  • Är namnet på en sill som ligger inlagd och färdig att användas i en kryddlag. Du gör vilken sås du vill till sillen och kan servera direkt. Du kan också använda den färdiga kryddlagen som smaksättning i den sås du gör själv. Utmärkt sill att blanda med olika sorters crème fraiche.

 

Färdig inläggningssill

  • Här är sillen urvattnad och klar att lägga i en kryddlag, som du kokar själv och låter kallna innan den används. Därefter ska sillen dra i 1–2 dygn innan den serveras eller får rinna av och blandas med en valfri sås.