Juhlin väljer menyn

Vad händer när världens främste expert på champagne och en välkänd kock möts i köket? Självklart skapas en lyxig festmeny med mousserande vin till alla rätterna. Här är Richard Juhlins och Andreas Nyhléns sprudlande nyårsmeny.

Andreas fem bästa tips för en lyckad fest

 

  1. Fördela arbetet. Involvera dina gäster i matlagningen. Att dela upp arbetsuppgifter får gästen att känna sig delaktig och värdefull.
  2. Vackra fat. Använd vackra uppläggningsfat, det höjer helhetsin-trycket av maten.
  3. Duka med känsla. Se till att även miljön runtomkring tallriken är vacker. Dukning och dekoration hjälper dig förmedla den rätta känslan
  4. Var kylig. Kyl champagnen i god tid, det vill säga dagen innan. Undvik att använda akutåtgärder som att lägga in vinet i frysen en timme innan gästerna kommer
  5. Läs på i tid. Läs recepten noggrant i god tid före, gå igenom varje moment mentalt innan du sätter i gång.

 

Hela menyn

Parmesanostsoppa & löjrom, kallrökt lax

  • Richards favorit till förrätt och varmrätt: Richard Juhlins personliga favorit bland mousserande viner är Rotari (7567) 98 kronor (75 cl), 193 kronor (1500 ml). Vitt vin som han anser passar perfekt till fisk och skaldjur. Doften är fruktig med inslag av gula äpplen, citrus och mandel medan smaken har inslag av kex, gula äpplen, persika och mandel.

Varmrätt:

Havets läckerheter i saffransbuljong

Dessert:

Kokta päron med vaniljkräm och hasselnötter

  • Till dessertern väljer Richard Juhlin en gammal trotjänare sedan 1975, Cinzano Riserva (7715), 59 kronor. Doften är diskret med en ton av äpple och smaken är torr med inslag av äpple och mandel. Förra året förändrade man smakkaraktären genom att göra den mindre söt för att bättre passa den svenske konsumenten.