Jerry Lindahl – ny bloggare

Dryckes-konnässören Jerry Lindahl är ny bloggare på Alltommat.se

Vem är du?
– Den kortaste sammanfattningen är väl en lat kille som tycker att det är en underskattad sport att ligga på soffan och röka en cigarr och studerar rökslingorna som sakta stiger mot taket. Men det kanske har med taskig självbild att göra. Jag har en lätt bohemisk läggning och några stora intressen är naturligtvis mat och dryck. Jag lyssnar nästa ständigt på musik och har även ett stort filmintresse.

Vad bloggar du om?
– Om mat och dryck men med mina personliga betraktelser och infallsvinklar. Att bidra med något intressant och personligt som förhoppningsvis ger läsaren ett nyttigt tips eller en tankeställare eller åtminstone ett skratt.

Vad dricker du helst själv?
–  Det beror alldeles på tillfället, väder och mitt humör. I bland är mineralvatten det bästa som finns, just nu har jag fått upp ögonen för cognac. Det beror mycket på att jag varit där tre gånger under det senaste halvåret men åxo för att det är lite otrendigt och lite off.  Sånt tycker jag ofta är intressant. Jag har alltid varit nyfiken på sånt som är udda eller helt ute.

Du röker mycket cigarr. Berätta!
Min frukost består oftast av en kopp kaffe och en cigarr. Då är mina smaklökar på topp för en korrekt analys. Det är en hobby och stort intresse. Dessutom har jag privilegiet att få skriva om cigarrer. I dag är rökning så stigmatiserat och man blandar jämt och ständigt ihop cigaretter som är ett gift med cigarrer som är en njutning. Jag drar aldrig halsbloss och om jag inte kan röka en cigarr så börjar det inte krypa i kroppen på mig. Jag står aldrig utanför en restaurang på vintern eller i ösregn och panikpuffar.

Favoritchoklad?
– Riktigt fin mjölkchoklad är underskattad. Det ska vara lite mer kakaoprocent än det vanligen är i mjölkchoklad och så ska den vara gjord på riktig vanilj.

Hur lär man sig mat- och dryckesprovning?
– Precis som mycket annat så är det mycket praktik men även en del teknik och erfarenhet som gäller. Att läsa om ett ämne är ett steg i rätt riktning. Nästa steg blir att åka till platsen. Kunskapen kommer in genom huden så att säga. Sedan är talang och känsla inget fel.

 


Jerry Lindahl

Jerry driver Herr J. Lindahls Avecprovning. Han föreläser och håller provningar på restauranger och konferensanläggningar. Jerry arbetar med bland annat öl, vin, choklad, cigarrer samt de flesta spritsorterna och cigarrer.

NUVARANDE Jerry Lindahl – ny bloggare
NÄSTA Våra godaste chokladfondanter