Jamie Oliver förälskar sig i det gröna

Jamie Oliver är kär – och han ägnar hela sin nya bok åt att berätta om sin nya förälskelse. Om sin trädgård, och särskilt grönsakslandet.

Det är i Clavering, en liten by i Essex strax utanför Cambridge, som Jamie Oliver verkligen känner sig hemma. Och alltid har gjort. Det var här han föddes, växte upp och nu har en vacker gård med medelstora odlingar.
Det har gått sju år sedan Jamie och hans fru Jools köpte stället med det lilla bostadshuset med snickarglädje och spetsgardiner. Här tillbringar de helgerna och somrarna tillsammans med döttrarna Daisy och Poppy.
– Just nu är mitt liv är en stormade virvelvind med hur mycket som helst att göra och då betyder helgerna på landet med familjen allt, berättar Jamie Oliver i sin blogg.

Jamie har alltid värnat den närproducerade, djurvänliga och ekologiska maten. Men det är först på senare tid som han börjat odla själv.
– Jag kan inte låta bli att le när jag ser hur det knoppas och växer i trädgården och jag vet att det kommer att finnas massvis med bra mat under hela året, förklarar Jamie som delar med sig av sin odlarkärlek i nya boken ”Hemma hos Jamie”.

Boken bygger på tv-serien med samma namn som visas i svenska Kanal 5. Tv-serien, precis som boken, följer Jamies odlarglädje säsong för säsong.
– Ja, jag har faktiskt kysst ett par av de vackraste exemplaren av mina högt älskade grönsaker, erkänner han glatt.
– Eftersom jag har blivit så inspirerad av allt som växer i trädgården har det varit jättekul att hitta på nya recept

Gör ny kokbok

Namn: Jamie Oliver.
Ålder: 32.
Bor: London och Clavering.
Gör: Tv-program, skriver böcker, driver olika matprojekt.
Familj: Hustrun Jools, döttrarna Poppy, 6 och Daisy, 5.
Aktuell: Med sin nionde kokbok sedan debuten 1999, ”Hemma hos Jamie”.

NUVARANDE Jamie Oliver förälskar sig i det gröna
NÄSTA Mästerkockens lyxiga tonfisksallad