Tomat är både nyttigt och gott. Dessutom är en mustig tomatsoppa värmande råa höstkvällar och kyliga decemberdagar. Det enda du behöver tänka på är att använda en smakrik och smarrig bas och vips så har du fixat en god middag eller lunch.

”Extra fyllig, mustig och riktigt fin kvalite”, så skriver Jenny Warsén, Jennys Matblogg om Muttis krossade tomater som hon gärna använder i sin matlagning. Den här gången bjuder Jenny på härlig höstig italiensk tomatsoppa med creme fraiche och svenskt knäckebröd med hårdost. Du hittar receptet här.

muttijennyartikel

Tomater från Mutti är inte bara goda, de är nyttiga också eftersom de innehåller få kalorier och mycket lykopen. Lykopen är en kraftfull antioxidant som är hälsosam i den dagliga kosten. Det bästa är att antioxidanterna inte försvinner vid tillagning – de blir istället fler.

Samarbetet mellan Mutti och Jennys Matblogg resulterade alltså i  en mustig och smakrik soppa med krossade tomater och tomatpuré. Och enligt Jenny själv är soppor ett måste under höst- och vinterhalvåret. Vidare skriver hon på sin blogg att hon kommer att laga den här färgstarka tomatsoppan flera gånger. Prova du med!