Foto: Helén Pe
Övrigt
Rabarberchutney
20 minuter + 20 minuter koktid
Foto: Lennart Weibull
Kyckling och fågel
Club sandwich
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Rostade morötter med örtaioli, pocherat ägg och krutonger
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Fredagsmat
Bearnaisesås
15
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödbetsgravad lax med rostade betor, skockor och honungsvinägrett
40 minuter + 2 dygn i kyl + 30 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Efterrätt och dessert
Glasstårta med lemoncurd och pistaschmaränger
40 minuter + 1 timme i ugn + 1 timme rumstemperering
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel
30 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Sojafärs med nudlar och mangold
15 minuter + 15 minuter marinering
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Morotslåda - en lyxig vegetarisk rätt till julbordet
30 min + 1 timme i ugnen
Foto: Lisa Björner
Huvudrätter - varmrätter
Halloumiburgare med pumpapuré och krispig gurksallad
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Lavasaltgravad torskrygg med bläckfisk, spenat och beurre blanc
40 minuter + 12 timmar gravning
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Bakad rödkål i mustig buljong toppad med apelsin-crème fraiche
30 minuter + 2 timmar i ugn
Foto: Per Ranung
Grönsaker
Stekt brysselkål med lingonmajonnäs och smulor på tunnbröd
40 minuter
Jul
Friterad sill med dragonmajonnäs
20 min
Foto: Ulrika Pousette
Fisk
Bästa receptet på krämig fisksoppa med saffran och aioli
50 min
Foto: Charlie Drevstam
Kött
Långkokt högrev med picklad blomkål och svamp
30 minuter + 10-12 timmars koktid + tid att kallna
Foto: Lisa Björner
Huvudrätter - varmrätter
Grillat lamm med tomatsallad, syrad lök och friterad färskpotatis
1 1/2 timme  + 1 1/4 timme kokning + tid på grillen
Foto: Helén Pe
Kalv
Helstekt kalvfilé med spetskål, tomat­majonnäs och potatis­kroketter
1 1/2 timme + 35 minuter i ugnen
Foto: Lina Eriksson
Gourmet och lyx
Skaldjursplatå med tillbehör
30 minuter
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Löjromspizza med mandelpotatis och gruyère
35 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Jonny Lind
Fisk
Mâchesallad med kallrökt lax, grapefrukt och avokado
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Lamm
Lammentrecôte med örter och rostad tomatdressing
30 minuter + 30 minuter i ugn