Foto: Magnus Carlsson
Svamp
Bakad portobellosvamp med yoghurt- och granatäppelsås
20 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Stewen Quigley
Franskt
Valnötssoppa – Soupe à la noix
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Pasta med grönkål, fetaost och chili
20 minuter
Foto: Åsa Dahlgren
Övrigt
Rödbetsplättar med getost, valnötter och rucola
25 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Glutenfritt
Groddat bovetebröd med frön, nötter och frukt
2 dagar för groddning + 30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Emma Eriksson
Mackor
Gifflar med spenat, fetaost och valnötter
40 minuter + 1 timme jäsning + 10 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Jul
Valnötspastej
30 minuter + 3 timmar i kyl
Foto: Lisa Björner
Efterrätt och dessert
Fikonpaj med apelsinkräm
30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser
30 minuter + 2 timmar i kyl
Foto: Per Ranung
Övrigt
Ostar med fikon- aprikosrulle
10 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Jul
Cheddarrulle med nötter och torkad frukt
10 minuter + 30 minuter i kylen att stelna
Foto: Jonny Lind
Frukost
Kanelcrêpes med lingonyoghurt, honung och söta valnötter
25 minuter
Foto: Per Ranung
Jul
Stekt kålsallad med valnötter och balsamvinägrett
20 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Lammgryta med chili, äpple och valnötter
40 minuter + 1 timme kokning
Foto: Joel Wåreus
Grönsaker
Fräsch waldorfsallad på Långbros vis
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Efterrätt och dessert
Nötblandning med frukt och nötter
10 minuter
Foto: Anna Kern
Sås och marinad
Paprika- och valnötsröra
15 minuter
Foto: Helén Pe
Jul
Enkla västerbottens- och valnötsbröd
20 minuter + 1 timme i kyl + 15 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Övrigt
Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta
30 minuter + 15 minuter för ­smeten att svälla
Foto: Per Ranung
Övrigt
Valnötsflatbread med fikon och honungs­rostade valnötter
30 minuter + 30 minuter jäsning + ­15 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Grönsaker
Waldorfsallad
20 minuter
Foto: Per Ranung
Övrigt
Valnötssmör
10 minuter
Foto: Per Ranung
Övrigt
Valnöts- och grönkålspesto
10 minuter