Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Frasig citrontorsk med rostad paprikaröra
30 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Förrätter
Carpaccio med kalixlöjrom, potatiskrokett, gräddfil och syrad lök
45 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Gratäng
Moussaka
1 timme + 10 minuter koktid + 70 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Jul
Julköttbullar med ansjovis
40 minuter
Foto: Anna Kern
Buffémat
Vegetariska risbollar
40 minuter
Foto: Anna Kern
Gratäng
Rotfruktsgratäng med tryffelchips
15 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Senapsgriljerad lax
15 minuter + 6 timmar i kyl + 15 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Vegetarisk Janssons frestelse
Jul
Julskinka med calvados- och senapsgriljering
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Morotslåda - en lyxig vegetarisk rätt till julbordet
30 min + 1 timme i ugnen
Foto: Lisa Björner
Huvudrätter - varmrätter
Halloumiburgare med pumpapuré och krispig gurksallad
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Helstekt kalkon
Foto: Joel Wåreus
Jul
Köttbullar med svamp
1 timme
Foto: Helén Pe
Grönsaker
Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja
30 minuter
Foto: Helén Pe
Köttfärs
Viltfärsbiffar med svampsås, bakad rotselleri och rårörda lingon
30 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Helén Pe
Övrigt
Krämig viltfärsgryta med pepparrot och hasselbacksmorötter
20 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Lamm
Lammkoftas med ingefära
20 minuter
Foto: Anna Kern
Jul
Juliga kycklingköttbullar
30 minuter + 10 minuter i ugn
Huvudrätter - varmrätter
Svenska köttbullar
50 min
Foto: Helén Pe
Kalv
Helstekt kalvfilé med spetskål, tomat­majonnäs och potatis­kroketter
1 1/2 timme + 35 minuter i ugnen
Foto: Jakob Fridholm
Kött
Stekt t-benstek med kålrotscrème och friterad och picklad lök
45 minuter
Annonssamarbete
Viltköttbullar med tomatsås
45 minuter
Foto: Jenny Grimsgård
Nötkött
Köttfärslimpa med potatismos
15 min+30 min i ugn