Foto: Stefan Wettainen
Frukost
Klassiska våfflor - grundrecept
30 min
Foto: Per Ranung
Kakor och bullar
Clementine pound cake
20 minuter + 50 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Kakor och bullar
Citronkakor med pistasch
30 minuter + 30 minuter i kyl + 8 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Semlor
Klassiska semlor
Foto: Lisa Björner
Snacks och tilltugg
Profiteroler med gräddfil och löjrom
35 minuter + 20 minuter i ugn + tid att rinna av
Foto: Lisa Björner
Nyårsmeny
Lammrostbiff med kantarellkroketter och silverlök
3 timmar + 40 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Skaldjur
Gratinerad hummer – en klassiker!
15 min + 5 min i ugn
Foto: Joel Wåreus
Sill
Pepparrotssill
15 minuter + 5 timmar i kyl
Foto: Ulrika Pousette
Kakor och bullar
Lussebullar med mandelmassefyllning
40 minuter + 21/2 timmes jäsning + 10 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Soppa
Indisk fisksoppa - fisk och curry i en fantastisk kombination
30 minuter
Foto: Agneta Thorsèn
Kakor och bullar
Kanelbullar med mörk choklad
Kakor och bullar
Så gör du världens godaste kanelbullar – bästa grundreceptet
Foto: Lisa Björner
Skaldjur
Hummer med blomkål, picklade tomater och mandel
1 timme
Foto: Ulrika Ekblom
Frukost
Blåbärsscones
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Tårtor
Chokladtårta med kaffesmak
45 minuter + 50 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Matbröd
Croissanter
5 timmar
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Örtomelett med krämig svamp och grönt
25 minuter
Svenskt
Inlagd sill med gubbröra
15 min
Midsommar
Gubbröra med purjolök och senap
15 min
Foto: Lisa Björner
Pajer
Rabarberpaj med ingefära  
15 minuter + 20–25 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Vegetariskt
Minifrittata med nässelchips
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Tårtor
Studenttårta
11/2 h + 12 h i kyl + 40 min i ugn
Foto: Lisa Björner
Pasta
Krämig kycklingtagliatelle med portabellosvamp och dragon
30 minuter