Huvudrätter - varmrätter
Svenska köttbullar
50 min
Foto: Charlie Drevstam
Nötkött
Köttbullar med potatismos
30 min
Lax
Fishcakes med senapssås och smörslungad spenat
ca 30 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Jul
Senapsgriljerad blomkål
20 min + 15 min i ugnen
Foto: STEFAN WETTAINEN
Dressing
Äggsallad - servera gärna på ett grovt bröd
15 min
Foto: Ulrika Pousette
Fest
Senapssill med honung och dill
20 min + 24 timmar i kylen
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Vadstena folkhögskolas morotssoppa
30 min
Foto: Ove Lindfors
Förrätter
Abborre med kräft- och kantarellpytt
20 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Gravlax med pressgurka
20 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Örtsill
15 min
Foto: Eva Hildén Smith
Övrigt
Kålsallad, krämig
15 min
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Hasselnötsglaserat fläskkött med rostade rotfrukter och fräst spenat
30 min+30 min+10 min i ugnen
Foto: Hanna E Lindberg
Fisk
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer
Foto: Magnus Skoglöf
Övrigt
Kycklingröra med broccoli och potatisbullar
25 min
Foto: Tine Guth Linse
Dop
Smörgåstårta med skinka
Foto: Ulf Svensson
Huvudrätter - varmrätter
Köttfärssås med kryddpeppar
Foto: Ulrika Pousette
Sallader
Gravad lax med potatissallad och gräddfil
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Varmrökt lax med jordärtskockspuré, inlagd gurka och citronsenap
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Sidfläskbit med jordärtskockor och sparris
Foto: Ulrika Pousette
Gourmet och lyx
Sidfläskbit med jordärtskockor och sparris
5 timmar + 5 timmar i press
Foto: Agneta Thorsèn
Buffémat
Lutfiskpudding med grönkål
Foto: Gunnar Bergkrantz
Fisk
Krämig senaps- och rödlöksströmming
Foto: Gunnar Bergkrantz
Buffémat
Hovmästarfärskost