Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Grönsaker
Rostade jordärtskockor med hasselnötssmör, timjansalt och salvia
20 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Köp hem 5
Kycklingbröst stekt med salvia och sötpotatispuré
30 minuter
Foto: Helèn Pe
Huvudrätter - varmrätter
Örtstekt fläskkotlett med variation på broccoli och sparris
30 minuter
Foto: Emmy Lundström
Mackor
Grillad bruschetta med buffelmozzarella, nektarin och salvia
20 minuter
Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia
20 minuter
Foto: Jakob Fridholm
Huvudrätter - varmrätter
Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost
45 minuter
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Salvia- och äppelfläsk med rödlökscrème
25 minuter
Foto: Lina Eriksson
Grönsaker
Grön sparrispizza
15 minuter + 30 minuter jäsning + 20 minuter i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Grilla
Helgrillad röding och färskpotatisstomp med brynt smör och dill
40 minuter + 30 minuter i ugn + 20 minuter  på grillen
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Ragu bolognese på högrev
30 minuter + ca 6 timmar i slow cooker
Foto: Malin Hoelstad
Korv och chark
Bangers’n Mash
40 minuter
Foto: Jakob Fridholm
Lamm
Lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör
40 minuter + 2 timmar och 10 minuter i ugn
Foto: Jakob Fridholm
Övrigt
Inlagd zucchini med rostade örter och vitlök
15 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Köttfärs
Lammfärsbullar i salviakryddad tomatsås
40 minuter
Foto: Anna Kern
Italienskt
Ragu med salsiccia
30 minuter + 1 timmes kokning
Foto: Lisa Björner
Italienskt
Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi, tomat och salvia
20 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Stewen Quigley
Övrigt
Friterade salviablad med sardeller – Sauge frites aux filets d’anchois
20 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Grilla
Vedrökt kryddig fläskkarré och krämig äppel- och kålrabbisallad
30 minuter + 1 1/2 timme på grillen + 30 minuter för köttet att vila
Foto: Lisa Björner
Förrätter
Hemgjord ravioli med spritärter och salvia- och citronsmör
1 timme + 1 timme för degen att vila
Foto: Lisa Björner
Gourmet och lyx
Anklevermousse på crostini med fikon och brynt salvia
15  minuter
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Brysselkålsallad med apelsin, torkade aprikoser och hasselnötter
20 minuter + 20 minuter i ugn
Annonssamarbete
Oxgryta med choklad och pancetta
Foto: Charlie Drevstam
Fredagsmat
Tomatpasta med pilgrimsmusslor och friterad salvia
30 min