Foto: Helén Pe
Köp hem 5
Nästan-caesar med rostad sötpotatis
30 minuter
Foto: Anna Kern
Övrigt
Svensk caesarsallad med primörer, västerbotten och kavringkrutonger
40 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Buffémat
Tarte flambée med sparris och salladslök
40 minuter + 40 minuter jäsning
Foto: Lennart Weibull
Kyckling och fågel
Club sandwich
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Sallad med snabbgravad lax och räkor
30 minuter + tid för gravning
Foto: Ulrika Pousette
Japanskt/koreanskt
Koreansk färs med krispig rödkål
20 minuter
Foto: Helén Pe
Kyckling och fågel
Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto
40 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Förrätter
Wasabihalstrad lax med yuzumajonnäs
30 minuter + 3 timmar i frys
Foto: Lisa Björner
Kyckling och fågel
Potstickers (dumplings) med kycklingfärs
40 minuter
Foto: Helén Pe
Fisk
Ca Lax La Vong – lax la vong
30 minuter + 2 timmar i marinad
Foto: Helén Pe
Grönsaker
Ca Tim Sot Tom – aubergine med räkor
15 minuter + 30 minuter koktid
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Nasi goreng med quorn (vegetarisk!)
25 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Hokkadon
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Förrätter
Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander
30 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Gratäng
Moussaka
1 timme + 10 minuter koktid + 70 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Buffémat
Favaröra på gula ärter
20 minuter + 8 timmar blötläggning + 40 minuter koktid
Foto: Per Ranung
Husmanskost
Kryddig färs med mynta
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Ceviche på pilgrimsmusslor
20 minuter + 30 minuter marinering
Foto: Ulrika Pousette
Köp hem 5
Vegetarisk salladstaco med oumph
20 minuter
Fest
Vietnamesiska vårrullar
45 MIN
Foto: lobster-roll
Mackor
Lobster roll
25 minuter
Fredagsmat
Halstrad tonfisk (tonfisktataki) med nudlar i kokosbuljong
35 min
Foto: Björn Tesch
Kyckling och fågel
Kycklinggryta med chèvre och sparris
30 minuter + 30 minuter koktid