Foto: Helén Pe
Övrigt
Rabarberchutney
20 minuter + 20 minuter koktid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Bakning
Våfflor med kardemumma, dulce de leche och karamelliserad banan
30 minuter
Fest
Fredagsdrinken – så gör du en Hallonmojito
10 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Sallad med snabbgravad lax och räkor
30 minuter + tid för gravning
Foto: Eva Hildén Smith
Fest
Chokladglass med saltkolasås och bär
1 timme + 12 timmar att vila + tid att frysa
Foto: Anna Kern
Jul
Valnötspastej
30 minuter + 3 timmar i kyl
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Senapsgriljerad lax
15 minuter + 6 timmar i kyl + 15 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Kryddgravad lax
15 minuter + 2–3 dygn gravning
Foto: Agneta Thorsén
Godis
Brännvinstryfflar
30 minuter + 5 timmar att stelna
Foto: Jonny Lind
Frukt och bär
Citrussallad med julkryddor
25 minuter + 1 timme marinering
Foto: Emma Eriksson
Kakor och bullar
Blåbärsbullar
30 minuter + 1 timme jäsning + 10 minuter i ugn
Övrigt
Heta nötter
10 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Gang garee gai – kycklingcurry från Thailand
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Lax med tamarindglaze och morots- och gurksallad
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Savojdolmar med gräddkokt kål och svamp
40 minuter
Foto: Per Ranung
Efterrätt och dessert
Inbakad calvados-äppelpaj
40 minuter + 30 minuter i kyl + 45 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Jul
Kycklingben med karibisk touch
10 minuter + 1 timme marinering + ­­1 timme i ugn
Foto: Anna Kern
Fisk
Snabbgravad lax med tequila och lime
1 dygn
Foto: Anna Kern
Grönsaker
Asiatisk kålsallad
30 minuter
Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Dumplings med vietnamesisk dippsås
40 minuter
Annonssamarbete
Viltköttbullar med tomatsås
45 minuter
Foto: Magnus Skoglöf
Kyckling och fågel
Helstekt kyckling med rotfrukter och sky
40 min+2 timmar 35 min i ugn
Foto: Jonny Lind
Frukt och bär
Hemgjord müsli med vit choklad, frukt, nötter och frön
20 minuter + 25 minuter i ugn