Foto: Per Ranung
Buffémat
Ricotta- och gräslökspaj med tomatsallad
25 minuter + 30 minuter i frys + 35 minuter i ugn
Foto: Emmy Lundström
Efterrätt och dessert
Citron- och mandelkaka med vispad ricotta
40 minuter + 30 minuter i kyl  + 45 minuter i ugn
Övrigt
Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta
Potatis och rotfrukter
Grov rösti med ricotta
Foto: Per Ranung
Övrigt
Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta
30 minuter + 15 minuter för ­smeten att svälla
Foto: Ulrika Pousette
Vegetariskt
Ricotta-gnudi med linser, sparris, brynt smör och picklad lök
1 timme
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Sötpotatisrondeller
15 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Italiensk smörgåstårta av focaccia
45 minuter
Foto: Anna Kern
Övrigt
Ravioli med nässlor
50 minuter
Foto: Lisa Björner
Förrätter
Hemgjord ravioli med spritärter och salvia- och citronsmör
1 timme + 1 timme för degen att vila
Foto: Charlie Drevstam
Övrigt
Pasta med rostad mandel och ricotta­kräm
30 min
Foto: STEFAN WETTAINEN
Fest
Ricottabollar - perfekt vegetariska tilltugg
50 min
Foto: Agneta Thorsèn
Dop
Piroger med kronärtskocka och paprika
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Vegetarisk cannelloni med svamp och spenat
30 min + 25 min i ugnen
Foto: Charlie Drevstam
Fläskkött
Ragù napoletano di Gina
40 min + 2 1/2 timmes koktid
Foto: Lars Paulsson
Efterrätt och dessert
Jordgubbscrostini
Foto: Skovdal & Skovdal
Huvudrätter - varmrätter
Ravioli och sparris
15 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Italienskt
Ravioli med svamp
Ca 50 min + 10 min
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Pastarullar med svamp och buljong
20 min + 15 min i ugnen
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Ricottabiffar med ­morotspuré
30 min
Foto: Ulrika Pousette, Eva Hildén Smith
Italienskt
Pasta med mustig ugnsratatouille
10 min + 20 min i ugnen
Foto: Ulrika Pousette
Övrigt
Ärtröra
10 min
Foto: Ulrika Pousette
Grilla
Mixed vegogrill med parmesankräm
ca 1 timme