Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Choklad
Toffeeglass med chokladkolasås
40 min + 2 timmar i kylen + tid i glassmaskinen
Foto: Idhaa Lindhag/agentur cameralink
Fest
Mustig vinterglögg
15 min + 1 timme att dra
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Fajitas med king prawns
30 minuter
Foto: Per Ranung
Saft, sylt, gelé och marmelad
Apelsinsaft
20 minuter + avsvalning 1 timme
Foto: Magnus Skoglöf
Fest
Layer cake med färskostkräm och mörk choklad
50 minuter + 15 minuter i ugnen + 2 h för krämen att stå i kyl
Foto: Charlie Drevstam
Kakor och bullar
Chokladbiscotti
15 min + 17 min i ugn + 20 min + 30 min torkning
Foto: Annika Broman
Glutenfritt
Havreformar med limegrädde
15 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Kyckling och fågel
Helgrillad kyckling med romglaze och svart bönsallad
30 minuter + 50 minuter på grillen
Annonssamarbete
Västerbottenpiccata med tomatsås
40
Foto: Stefan Wettainen
Efterrätt och dessert
Sesamflarn med mjölkchokladkräm och misoglass
50 minuter + 10 h i kyl
Foto: Holger Edström
Gourmet och lyx
Renfilé med rödvinssås, potatispuré med vaniljrostade rotsaker
Julskinka griljerad med ingefära och panko – recept och film!
10 min + 15 min i ugn
Choklad
Knäckbrownies
1 timme+30 min i ugn
Foto: Annika Broman
Huvudrätter - varmrätter
Fiskkakor med smak av Vietnam
25 min
Foto: Thinkstock
Dop
Äppelpaj med björnbär – en snygg klassiker!
Foto:  Charlie Drevstam
Kräftskiva
Kräftor cajun style
Skaldjur
Kräftlag med öl - så smaksätter du dina kräftor till kräftskivan
15 min + 1 dygn i kylen
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor
25 min
Foto: Anna Skoog
Fläskkött
Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel
10 min + 5 timmar + 20 min i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Japanskt/koreanskt
Tantanmen chashu pork ramen
45 min + 2 timmar koktid + 12 timmars marinering
Foto: Bo Ingvar Jönsson
Dop
Smördegskuddar med chokladkräm och portvinsbakade fikon
Fisk
Pontus fisk- och skaldjursgryta – lyx från havet!
50 min
Foto: Stefan Almers
Nyårsmeny
Glassbomb med sorbet och mandelkrisp