Foto: Peter Carlsson
Gourmet och lyx
Hjortstek med betsallad
50 min+1 dygn att dra+1 timme och 25 min i ugn
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto
20 minuter + koktid för ­betorna
Foto: Lisa Björner
Frukost
God och mättande smörgås – med kalkon, avokado och picklade polkabetor
20 minuter
Foto: Anna Kern
Övrigt
Citronmarinerade morötter och polkabetor
10 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fredagsmat
Bräckt lax med blomkålspuré och citronpicklad polkabeta
30 minuter
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Grönsaker med sjögräs-strössel
10 minuter
Foto: Lisa Björner
Övrigt
Belugasallad med råskurna grönsaker och ärthummus
40 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Vegetariskt
Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung – vegetarisk julrätt!
40 min + 15 min i ugn
Lamm
Lammracks med ugnsbakade betor och lök samt getostkräm
20 min + 35 min
Foto: Charlie Drevstam
Fläskkött
Grillad kotlett med krispig svål och primörer
2 1/2 timme
Foto: Aina C Hole
Dressing
Räksallad med aioli
25 min
Foto: Per Ranung
Övrigt
Grönkålssallad med blåbär
25 min
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Hjortfärsbiffar med betor, bakad spenat och gulbetspuré
Foto: Lina Eriksson
Smalt
Picklade rotfrukter med rökt kött och pepparrotsmajonnäs
Foto: Lina Eriksson
Buffémat
Förrättstips med polkabetor
Foto: Lina Eriksson
Fläskkött
Stekt fläskfilé med sparris, svamp, brynt mandelsmör och syrade betor
Foto: Charlie Drevstam
Övrigt
Flädermarinerade polkabetor med fetaost och basilika
Foto: Charlie Drevstam
Dop
Matvetesallad med polkabetor
Foto: Ulrika Pousette
Fest
Murkelfärserad lammytterfilé med portvinssky, primörer och lammkorv
Foto: Ulrika Pousette
Fest
Carpaccio på hängmörad biff med tryffelvinägrett
Foto: Agneta Thorsèn
Fisk
Matjessillstubbar