Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Örtomelett med krämig svamp och grönt
25 minuter
00000
Foto: Katja Ragnstam
Sås och marinad
Hummus
10 min
55555
Foto: Anna Kern
Övrigt
Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja
10 minuter + 2 timmar i kyl + 6 minuter på grillen
00000
Foto: Lisa Björner
Vegetariskt
Rostade morötter med örtaioli, pocherat ägg och krutonger
20 minuter + 25 minuter i ugn
00000
Foto: Stefan Wettainen
Påsk
Purjolöksgravad lax med senapscrème och ättiksgurka
40 minuter + 2 dygn i kyl
00000
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Nötkött
Moussaka
1 timme + 10 minuter koktid + 70 minuter i ugn
00000
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Röror
Favaröra på gula ärter
20 minuter + 8 timmar blötläggning + 40 minuter koktid
00000
Foto: Lisa Björner
Skaldjur
Pasta vongole
30 minuter + 30 minuter i kyl
00000
Skaldjur
Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta
00000
Foto: PER RANUNG
Lamm
Kryddigt lamm med rostade rötter, bovete och ostkräm
40 min + 30 min i ugnen
00000
Foto: Helén Pe
Vegetariskt
Kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad
30 minuter
00000
Foto: Emmy Lundström
Övrigt
Carpaccio på oxfilé med salsa verde
20 minuter
00000
Foto: Per Ranung
Nyårsmeny
Oxfilé med varm tomatsallad och tryffelbearnaise
25 minuter
55555
Foto: alltommat.se
Svenskt
Köttbullar
00000
Foto: Ulf Svensson
Svenskt
Hemlagad kalvsylta
ca 3 timmar + 8 timmar att stelna
00000
Foto: Helén Pe
Vegetariskt
Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja
30 minuter
00000
Foto: Helén Pe
Vegetariskt
Pizza med surkålspesto, morot och potatis och friterad grönkål
50 minuter + 20 minuter jästid + ­­­­­14 minuter i ugn
00000
Foto: Anna Kern
Ris och gryn
Saffransbulgur
20 minuter
00000
Foto: Anna Kern
Övrigt
Lammkoftas med ingefära
20 minuter
00000
Foto: Peter Carlsson
Påsk
Lammstek med mintsås och ugnsrostad potatis
45 minuter + 2 1/2 timme i ugn
00000
Sås och marinad
Kantarellsås
15 minuter
4.54.54.54.54.5
Foto: MAGNUS SKOGLÖF
Halloween
Pumpasoppa med svamp – värmer gott på Halloween!
30 min
00000
Foto: iStock
Köksskolan
Osso buco – favoritgrytan från Italien
3.83.83.83.83.8