Foto: Joel Wåreus
Kalla drycker
Mumma
10 minuter
Foto: Lisa Björner
Jul
Frukt- och nötbröd
10 minuter + 1 timme i ugn
Foto: Annika Broman
Efterrätt och dessert
Fattiga riddare på lussekatter
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Jul
Vörtbröd
Foto: Per Ranung
Matbröd
Grytbröd med lingon och råg
25 minuter + 5 timmar att jäsa + 1 timme i ugn
Foto: Lina Eriksson
Matbröd
Bondbröd med herbes de Provence
20 minuter + 3–4 timmars jäsning + 35 minuter i ugn
Foto: Ulrika Ekblom
Matbröd
Dinkelbröd med havssalt
25 minuter + 1 1/4 timmes jäsning + 1 1/2 timme i ugnen
Foto: Ulrika Pousette
Fläskkött
Carnitas – mexikanska tacos
15 min + 1 h i marinad + 1 1/2 h i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Matbröd
Dinkelbröd i form
25 minuter + 1 timme jäsning + 30 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Efterrätt och dessert
Glutenfri knäckig bärsmulpaj
10 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Anna Wendt
Skaldjur
Koka kräftor + tips på smaksättningar!
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Huvudrätter - varmrätter
Het chiligryta
20 minuter + 40 minuter koktid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Köttfärs
Chilipaj med zucchinisallad
15 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Emmy Lundström
Bröllop
Bröllopspizza med två smaker
45 minuter + 30 minuter jäsning + 30 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Malin Hoelstad
Huvudrätter - varmrätter
Fish’n Chips
40 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Fanny Hansson
Huvudrätter - varmrätter
Spenatsoppa med ostronskivling och västerbottenschips
30 minuter + 10 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Matbröd
Rågsnurror med brynt mandelsmör
20 minuter + 8 h förjäsning + 40 minuter ­jäsning + 12 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Matbröd
Lingonbröd
30 minuter + 1 h jäsning + 20 minuter i ugn
Foto: Stewen Quigley
Övrigt
Friterade salviablad med sardeller – Sauge frites aux filets d’anchois
20 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Övrigt
Pulled gyros
15 minuter + 30 minuter för köttet att stå + 6 h i ugn
Foto: Per Ranung
Övrigt
Vegoburgare med linser
15 minuter + 1–2 timmar att vila
Foto: Ulrika Pousette
Matbröd
Ljus limpa som bakas på fördeg – perfekt till goda röror!
30 min + 1 dygn för surdegen att stå + 1 h jäsning + 40 min i ugn
Foto: Anna Kern
Övrigt
Ravioli med nässlor
50 minuter