Foto: Emmy Lundström
Övrigt
Örtsallad med cantaloupe
25 minuter
Foto: Magnus Carlsson
Svamp
Bakad portobellosvamp med yoghurt- och granatäppelsås
20 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Lamm
Grillade lammkotletter med mynta, vitlök och persilja
10 minuter + 2 timmar i kyl + 6 minuter på grillen
Foto: Charlie Drevstam
Övrigt
Fredagsdrinken – Så gör du Rosédrink med apelsin
10 min
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Buffémat
Cypriotiska oliv- och halloumibröd
45 minuter + 30 minuter jäsning + 30 minuter i ugn
Foto: Stefan Wettainen
Övrigt
Mango-passion mojito
10 minuter
Fest
Fredagsdrinken – så gör du en Hallonmojito
10 min
Foto: Charlie Drevstam
Dop
Fredagsdrinken – så gör du Rabarberbubbel
Foto: Helén Pe
Indiskt
Helstekt tandoorikyckling med saffranscouscous och raita
1 timme + 1 timme marinering + 2 timmar i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Förrätter
Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander
30 minuter
Foto: Per Ranung
Husmanskost
Kryddig färs med mynta
30 minuter
Fest
Vietnamesiska vårrullar
45 MIN
Foto: PER RANUNG
Svenskt
Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon
5 min + 1 timme i kylen
Foto: PER RANUNG
Huvudrätter - varmrätter
Kryddigt lamm med rostade rötter, bovete och ostkräm
40 min + 30 min i ugnen
Foto: Helén Pe
Jul
Pavlovatårta med apelsincurd
1 timme  + 2 timmar i ugn
Foto: Lisa Björner
Kyckling och fågel
Ankbröstsnittar med apelsin och myntadressing
15 minuter + 30 minuter i ugnen + 20 minuter för ankan att vila
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Broccolisoppa med gröna ärter
25 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Lamm
Lammfärspizza med mynta och yoghurtsås
45 minuter + 1 timme jäsning + 20 minuter i ugn
Foto: Jonny Lind
Förrätter
Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal
15 minuter
Foto: Anna Kern
Lamm
Lammkoftas med ingefära
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Kalla drycker
Iste med citron
5 min + 2 timmar för teet att dra
Foto: Peter Carlsson
Kött
Lammstek med mintsås och ugnsrostad potatis
45 minuter + 2 1/2 timme i ugn
Foto: Per Ranung
Övrigt
Glasstårta (parfait) med saltkola och mandel
30 minuter + 5 h i frys