Foto: Lisa Björner
Brunch
Örtomelett med krämig svamp och grönt
25 minuter
Foto: Per Ranung
Frukt och bär
Rabarbersoppa med vit choklad- och citronmousse
Foto: Magnus Carlsson
Gryta
Linsgryta med kokosmjölk, pumpa och spenat
25 minuter + 25 minuter koktid
Foto: Helén Pe
Kakor och bullar
Rabarberbullar
50 min + 2 1/2 h jäsning + 15 min i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Bakning
Våfflor med kardemumma, dulce de leche och karamelliserad banan
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Efterrätt och dessert
Churros med chokladsås
30 minuter
Foto: Charlie Drevstam
Huvudrätter - varmrätter
Lammytterfilé och ”pulled lamb” med svamp, persiljerot och fikon
1 timme + 2 1/2 timmes koktid
Foto: Eva Hildén Smith
Huvudrätter - varmrätter
Grillad lammrostbiff med lättstuvad spetskål och tryffel
40 min + 20 min i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Matbröd
Kaninbröd
30 minuter + 30 minuter jäsning + 12 minuter i ugn
Foto: Stewen Quigley
Franskt
Valnötssoppa – Soupe à la noix
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Brunch
Hemgjord yoghurt
20 minuter +  6 timmar i ugn +  tid i kyl
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp
30 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Frukt och bär
Overnight oats
5 minuter + tid i kyl
Foto: Åsa Dahlgren
Buffémat
Miniomeletter med grön sparris, rödlök och skogschampinjoner
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Gratäng
Moussaka
1 timme + 10 minuter koktid + 70 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Buffémat
Fetaost-röra med paprika och chili
10 minuter + 1 timme i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Matbröd
Snabba ost- och olivbröd
10 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Jonny Lind
Frukost
Chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor
25 minuter + 20 minuter att stå + 12 timmar i kyl
Foto: Ulrika Pousette
Kakor och bullar
Klassiska semlor – med egen lyxig mandelmassa
Fredagsmat
Halstrad tonfisk (tonfisktataki) med nudlar i kokosbuljong
35 min
Foto: Ulrika Pousette
Brunch
Scones med hampa- och solrosfrön
15 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Linssoppa med kokosströssel
30 minuter
Foto: Annika Broman
Korv och chark
Krämig rotfruktspytt
30 minuter + 1 timme i ugn