Foto: Charlie Drevstam
Huvudrätter - varmrätter
Lammytterfilé och ”pulled lamb” med svamp, persiljerot och fikon
1 timme + 2 1/2 timmes koktid
Foto: Helén Pe
Övrigt
Pizza med surkålspesto, morot och potatis och friterad grönkål
50 minuter + 20 minuter jästid + ­­­­­14 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Övrigt
Löjromspizza med mandelpotatis och gruyère
35 minuter + 12 minuter i ugn
Foto: Magnus Skoglöf
Kyckling och fågel
Helstekt kyckling med rotfrukter och sky
40 min+2 timmar 35 min i ugn
Foto: Anna Kern
Övrigt
Mandelpotatissoppa med pumpacrème
45 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Lamm
Färsfylld lammstek med parmesanpotatis och örtsky
45 minuter + 2 h i ugn
Foto: Lina Eriksson
Huvudrätter - varmrätter
Lammlägg med ­pumpa- och mandelpotatispuré
45 min + 4 timmar i ugn
Annonssamarbete
Matjessill med mandelpotatis, ägg och brynt skaldjurssmör
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Midsommar
Ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör
25 min
Foto: Charlie Drevstam
Gourmet och lyx
Lyxig citron- och timjankryddad majskyckling i skummig potatis- och jordärtskockssoppa
1 timme + 30 min i ugn
Foto: Charlie Drevstam
Jul
Bacon- och ädelostströsslad mandelpotatispuré
Foto: Charlie Drevstam
Gourmet och lyx
Renstek med mandelpotatiskaka och inlagd gurka
Ca 2 timmar
Foto: Matilda Lindeblad
Kalv
Höstgryta med lägg, vita bönor, karljohanssvamp och mandelpotatis
Foto: Holger Edström
Huvudrätter - varmrätter
Rödvinssky till renytterfilé och potatisplättar
Foto: Ulf Svensson
Gourmet och lyx
Ankbröst stekt i röksalt och apelsinsocker med sötsyrliga grönsaker och bönpuré
Foto: Stefan Almers
Gratäng
Timjanstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng, citrongrönsaker och varmrökt rödvinssky
60 min + 1 1/2 timme i ugnen
Foto: Holger Edström
Bröllop
Lammytterfilé med bönragu, portvins- & murkelsås
Foto: Malin Hoelstad
Huvudrätter - varmrätter
Potatispuré
40 min
Foto: Ulrika Ekblom
Fest
Sötsyrlig potatis med kapris, gröna äpplen och gräslök
30 min + 30 min koktid
Foto: Lina Eriksson
Gourmet och lyx
Kryddstekt lammytterfilé, potatispuré med märg, rödvinssås och brynta morötter
1 timme + 4 timmar för fonden att koka
Foto: Per Magnus Persson
Gourmet och lyx
Renytterfilé med västerbottensbakelse, rödvinssås, glaserade betor och chèvre
Foto: Åsa Dahlgren
Fisk
Halstrad kummelfilé med oxmärg, blandsvamp och kalvsky samt panko­friterad mandelpotatis
40 min
Foto: Charlie Drevstam
Fredagsmat
Vildsvinsskav med kantareller
20 min