Foto: Anna Kern
Grilla
Grillad laxsida med honungsglaze
15 minuter + 1 timme i kyl + 20 minuter på grillen
Foto: Anna Kern
Förrätter
Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra
15 minuter + 30 minuter i ugn
Brunch
Spenatvåfflor med kallrökt lax och picklad rödlök
40 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Smörgåstårta med löjrom och räkor
50 minuter
Foto: Annika Broman
Huvudrätter - varmrätter
Citrussallad med lax
20 minuter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fisk
Apelsin- och ingefärsgravad lax
15 minuter + 2 dygn i kyl +  3 dygns frysning
Foto: Anna Kern
Lax
Laxröra
10 minuter
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödkålsgravad lax med fänkål, kålrabbi och pepparrotsmajonnäs
30 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Purjolöksgravad lax med senapscrème och ättiksgurka
40 minuter + 2 dygn i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Dop
Rödbetsgravad lax med rostade betor, skockor och honungsvinägrett
40 minuter + 2 dygn i kyl + 30 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Förrätter
Wasabihalstrad lax med yuzumajonnäs
30 minuter + 3 timmar i frys
Foto: Helén Pe
Fisk
Ca Lax La Vong – lax la vong
30 minuter + 2 timmar i marinad
Foto: Stefan Wettainen
Huvudrätter - varmrätter
Hokkadon
30 minuter
Foto: Lisa Björner
Huvudrätter - varmrätter
Korianderdressade palsternackor med stekt lax och limesås
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Fisk
Rödbetsgravad lax
10 minuter + 2 dygn gravning
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Senapsgriljerad lax
15 minuter + 6 timmar i kyl + 15 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Kryddgravad lax
15 minuter + 2–3 dygn gravning
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Havets wallenbergare
40 minuter
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Lax med tamarindglaze och morots- och gurksallad
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Ulrika Pousette
Fisk
Steg för steg – så rimmar du egen lax
Foto: Per Ranung
Huvudrätter - varmrätter
Lax med fetaostkräm och ljummen sallad med marinerade bönor
10 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Fisk
Snabbgravad lax med tequila och lime
1 dygn
Foto: Ulrika Pousette
Fisk
Bästa receptet på krämig fisksoppa med saffran och aioli
50 min