Foto: Magnus Carlsson
Huvudrätter - varmrätter
Morotssoppa med ingefära, jordnötssmör och fräst kikärtstopping
20 minuter + 20 minuter koktid
Foto: Magnus Carlsson
Gryta
Linsgryta med kokosmjölk, pumpa och spenat
25 minuter + 25 minuter koktid
Foto: Helén Pe
Övrigt
Rabarberchutney
20 minuter + 20 minuter koktid
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fisk
Apelsin- och ingefärsgravad lax
15 minuter + 2 dygn i kyl +  3 dygns frysning
Foto: Jonny Lind
Övrigt
Värmande chaidryck
20 minuter
Foto: Helén Pe
Indiskt
Helstekt tandoorikyckling med saffranscouscous och raita
1 timme + 1 timme marinering + 2 timmar i ugn
Foto: Helén Per
Kakor och bullar
Ingefära- och citrondrömmar
20 minuter + 20 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Kyckling och fågel
Potstickers (dumplings) med kycklingfärs
40 minuter
Foto: Per Ranung
Husmanskost
Kryddig färs med mynta
30 minuter
Foto: Per Ranung
Grönsaker
Nudelsoppa med grönkål, sockerbönor och silkestofu
20 minuter
Fest
Vietnamesiska vårrullar
45 MIN
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Pumpakräm med rotfruktschips
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Lisa Björner
Buffémat
Sesamhalstrad salmalax med sesam- och ingefärsdressing
15 minuter
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Senapsgriljerad lax
15 minuter + 6 timmar i kyl + 15 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Fisk
Kryddgravad lax
15 minuter + 2–3 dygn gravning
Foto: Lisa Björner
Jul
Saffranskaka med mandelmassa och ingefärspäron
25 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Fläskkött
Hoisin- och julmustglaserade revbenspjäll
2 timmar kokning + 10 minuter  i ugn
Jul
Mjuk pepparkaka med citronfrosting och lingon
30 min + 40 min i ugn
Foto: Holger Edström
Övrigt
Julkryddad rödkål
Foto: Ulrika Pousette
Jul
Mall och recept: Pepparkakshus med kristyr
Fest
Rosa orientkryddad glögg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Jul
Vörtbröd
Foto: Stefan Wettainen
Gryta
Kongbiji jjigae – koreansk gryta med kimchi och sojabönor
40 minuter + 12 timmars blötläggning