Foto: Annika Broman
Kyckling och fågel
Minestrone
45 minuter + 30 minuter i ugn + 1 1/2 timme kokning
Foto: Annika Broman
Övrigt
Råkostsallad
25 minuter
Foto: Ulrika Pousette
Huvudrätter - varmrätter
Pasta med grönkål, fetaost och chili
20 minuter
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm
40 minuter
Foto: Per Ranung
Grönsaker
Nudelsoppa med grönkål, sockerbönor och silkestofu
20 minuter
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Pumpakräm med rotfruktschips
20 minuter + 15 minuter i ugn
Foto: Christina Sundien
Huvudrätter - varmrätter
Fänkålspizzor med gorgonzola
30 minuter + 30 minuter koktid + 12 minuter i ugn
Foto: Lina Eriksson
Buffémat
Grönkåls- och västerbottenspaj
20 minuter + 30 minuter i kyl + 40 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Övrigt
Grönkålschips - vegetariskt som snacks till öl eller julmust
10 min + 20 min i ugne
Foto: Lisa Björner
Grönsaker
Rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser
30 minuter + 2 timmar i kyl
Foto: Stefan Wettainen
Jul
Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp
25 minuter + tid i kyl eller frys
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Grönsaker
Gräddkokt grönkål
15 minuter
Foto: Joel Wåreus
Grönsaker
Fräsch waldorfsallad på Långbros vis
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Övrigt
Pizza med surkålspesto, morot och potatis och friterad grönkål
50 minuter + 20 minuter jästid + ­­­­­14 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Buffémat
Grönkålsomelett med löjrom
20 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Förrätter
Svamp med rödbetor, gös, fänkål, senapscrème och frasig grönkål
50 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Pajer
Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost
15 minuter + 25 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Huvudrätter - varmrätter
Saltbakade rödbetor med chèvre, pinjenötter och grönkål
30 minuter + 40 minuter i ugn
Foto: Helén Pe
Kalv
Helstekt kalvfilé med spetskål, tomat­majonnäs och potatis­kroketter
1 1/2 timme + 35 minuter i ugnen
Foto: Helén Pe
Jul
Salmalax med frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs
30 minuter + 30 minuter i ugn
Foto: Anna Kern
Huvudrätter - varmrätter
Brysselkålspaj med getost
40 minuter + 30 minuter för degen att vila + 40 minuter i ugn
Foto: Per Ranung
Övrigt
Valnöts- och grönkålspesto
10 minuter
Foto: Ulrika Ekblom
Övrigt
Pumpasallad med grönkål och blonda russin
25 minuter + 20 minuter i ugn