Idag är det internationella pizzadagen – här är svenskarnas favoritpizza

Blir det pizza till middag i dag? Då är du i gott sällskap. Nyårsdagen är den dag på året då vi äter som allra mest pizza i Sverige. Scrolla ner för att se vilken sort vi helst vill ha…

– Första januari är inte någon vilodag för Sveriges alla pizzabagare. Då beställer svenskarna nära tre gånger så mycket pizza som en vanlig söndag, säger Anders Signell, vd för Onlinepizza, i ett pressmeddelande.

Och vissa pizzor är klart populärare än andra. Utifrån de beställningar som har gjorts på Onlinepizza under 2014 har företaget listat de pizzasorter som är våra mesta favoriter. Allra helst vill vi svenskar komponera vår egen pizza, antingen genom att hitta på en helt egen eller genom att modifiera en redan existerande variant. Bland de ordinare pizzorna på menyn ser topp fem ut så här:

Plats nummer fem: Margerita

Plats nummer fyra: Hawaii

Plats nummer tre: Capricciosa

Plats nummer två: Vesuvio

Och på första plats: Kebabpizza!

Den vanligaste veckodagen att äta pizza på i Sverige är söndag. Och högst tryck på beställningar är det mellan klockan 18.00 och 19.00, visar statistik från Onlinepizza.

Statistiken visar även att den populäraste såsen är mild kebabsås. De vanligaste pizzaingredienserna, efter tomatsås och ost, är skinka och lök. Lök är dock även den mest hatade och bortplockade ingrediensen.

Smaklig måltid!

saparperssonaom