I säsong: 5 goda recept med svenska bär

Augusti är högsäsong för svenska bär. Varför inte göra hjortronsylt eller kladdkaka med lingon? Här delar vi med oss av våra absoluta favoritrecept med svenska bär.

Björnbärsrutor

I augusti finns det gott om björnbär i Sverige. Här är ett recept på sötsega och knäckiga björnbärsrutor. Varför inte göra en stor sats och frysa in?

Se recept här. 

bjornbarrutor

Foto: Ulrika Ekblom

 

Lingonkladdkaka

En ljus kladdkaka med säsongens lingon, finns det något bättre? Servera med vaniljglass och kolasås.

Se recept här. 

Foto: Lisa Björner

 

Hjortronsylt

Passa på att göra hjortronsylt nu när bären är i säsong. Ha sylten på våfflorna eller pannkakan. Det fungerar också utmärkt i filen tillsammans med frukostflingorna. Det är även gott till camenberost eller vaniljglass.

Se receptet här. 

Hjortronsylt

Foto: Susanna Blåvarg

 

Blåbärspaj med lime

Nu är det hög tid att ge sig ut i naturen och plocka blåbär. Baka en god paj som är både syrlig med lime och söt med blåbär.

Se recept här.

blabarspaj_1

Foto: Per Ranung

 

Hallonkaka

De svenska hallonen finns kvar ända in på oktober. Här är ett recept med hallon både i smeten och i glasyren.

Se recept här.

hallonkaka_1

Foto: Wolfgang Kleinschmidt