Goda huvudrätter till nyår. Varmrätter till fest som är bode lyxiga och enkla att laga. Här är recept på godaste huvudrätterna till nyårsafton.

Oxfilé till nyår – så gör du

Oxfilé är klassisk nyårsmat. Helstekt oxfilé i ugn är enkelt och är lätt att få riktigt gott. Vill du prova något nytt kan du servera gravad oxfilé som tournedos – blir fantastiskt gott men kräver ett par dagars förberedelse.

Så gör du: Gnid in köttet i salt och peppar, stek det i en stekpanna så att du får yta och tillaga på 150 grader i ugn tills innertemperaturen nått 55 grader (rare). Innertemperatur för oxfilé är 55 – 70 grader (well done).

Servera med: Oxfilé är gott med hasselbackspotatis, rödvinssås och ugnsrostade rotsaker.

Hummer till nyår

Hummer är mycket klassisk nyårsmat och fungerar som både förrätt och huvudrätt.

Gratinerad hummer är enkelt att laga och du kan smaksätta som du vill. Med svamp, parmesan, persilja. Hummerrisotto är en varmrätt som också är god till nyår.

Fisk till nyår – tips på goda recept

Klassiska fiskrätter till nyår är marulk, torskrygg och hel lax i ugn. Satsa på MCS-märkt fisk som du helst köper färsk i fiskdisken.

Handskalade räkor, hummerklor och pilgrimsmusslor är gott till fiskrätten. Pontus Frithiogs fisk-och skaldjursgryta är ett tips på huvudrätt med fisk från redaktionen.

Vegetariskt till nyår – tips på goda recept

Vegetarisk lasagne är riktigt gott och enkelt om du ska bjuda många. Satsa på lyxiga ingredienser som tryffel, fin parmesanost, svamp och sparris.

Det asiatiska köket bjuder också på goda vegetariska rätter till nyår. Koriander, lime och chili är pigga smaker som passar bra i en nyårsmeny.

Pulled pork och långkok till nyår

Pulled pork är en rätt som vi snabbt lärt oss att älska. Långkok som inte bara är galet gott utan även passar som festmat när du ska ha många gäster. Servera med läckra tillbehör och goda drinkar.

Recept: Pulled pork till många.

Kyckling till nyår – tips på goda recept

Hel kyckling i ugn fungerar utmärkt som varmrätt till nyår. Beer can chicken blir sagolikt saftigt och gott och känns nytt och roligt.

Du kan även lyxa till kycklingen med läckra svamptarteletter och andra spännande tillbehör.

Nedan hittar du tips på recept på huvudrätter till nyår:

NUVARANDE Huvudrätt till nyår – här får du tips, inspiration och recept
NÄSTA Efterrätter nyår