Emma Hamberg och Anette Rosvall skrev först kokboken Husmorsorna och sedan kom uppföljaren Fredagsmys. De testar och bakar och lagar mest hela tiden. Kladdkakor också...

En av dem återkommer alltid till mammans recept. Och den andre testar nya hela tiden. Kokboksförfattarna som gett den moderna husmodern en hemvist.

– Jag har två barn som är 13 år, det är så att säga kladdkakans gyllene ålder. Vi bakar och testar nya varianter hela tiden.

Vilken är er bästa kladdkaka?

– Min bästa kladdkaka är fortfarande den som jag är uppvuxen med. Mamma gjorde den på 80-talet och jag har säkert testat hundra kladdkakerecept sedan dess men hennes vinner alltid. Alltid! säger Emma Hamberg.

För Anette Rosvall är det tvärtom, det är olika recept hela tiden.

– Jag gör alltid olika. Min senaste var ganska god, jag blandade i Marabous choklad med ingefära och citron. Smaskigt!

Följer man Emmas och Anettes blogg på Amelia.se så får man en bra insyn i kladdkaksvärlden, de har bland annat haft kladdkaksbonanza med mängder av olika recept. Det var då de kom på att kombinationen av kladdkaka och mjukglass kan vara den bästa kombinationen någonsin….

– Antingen klickar du över lite mjukglas som topping (mmmmm…) eller så smular du ned kladdkakan i mjukglassen och rör om (dubbel-mmmm…). Detta är himmelskt!

Madame Rosells kladdkaka från kokboken Husmorsorna.

Ingredienser:

4 äggvitor + 4 äggulor
1 ¼ dl socker
120 gram smält mörk choklad
smör till formen
1 dl maizena + 1 msk maizena

Gör så här:

Vispa äggvitorna till hårthårt skum. Vispa äggulor och socker till en tjock kräm, blanda i smält choklad och maizena. Smöra en snygg form och mjöla den med 1 msk maizena. Blanda ihop de två smetarna och häll ner i formen.

Läs också: Kändisarnas bästa kladdkakor

 

Recept på Allt om Mats populäraste kladdkaka – steg för steg-video: