Hur fixar man snabbt en enkel middag?

Allt om Mat:s nya kock Sophie Berlin ska ge Expressens läsare snabba middagsrecept.

– Ja, det blir ganska lättlagade recept med relativt lite ingredienser.

Vilken typ av mat får vi se framöver?

– Det kommer att variera, både kyckling, färs och vegetariskt. Tanken är att det ska gå fortare på torsdagar och fredagar medan det på lördagar och söndagar ska ta lite längre tid att laga maten.

Vad är tricket med enkel kvällsmat?

 – Att använda sig av bra halvfabrikat, såsom matvete på konserv, eller bönor. Det är en bra hjälp på vägen.

Har du någon favoritmaträtt?

– Ja, främst asiatiskt. Men jag gillar det mesta. Just nu äter jag väldigt mycket ekologiskt och långkok. Ett exempel är oxsvans som kokas länge och sedan blandas med pasta.

Vilka trender gäller nu?

– Ekologiskt och närproducerat är fortfarande aktuellt. Men även klimatsmart mat och functional food är hett. Sen har det börjat sneglas mycket på afrikansk mat, som jag tror vi får se mycket av framöver.

Clarence Frenker – clarence.frenker@expressen.se

Kan styla maten

Namn: Sophie Berlin.
Ålder: 30.
Bor: Södermalm.
Yrke: Kock, skribent och stylist på Allt om mat.
Familj: Sambo.
Aktuell som: ger mellan torsdag och söndag varje vecka recepttips i Expressen.
 

Häng med i Sophies blogg!