Heta smaker i helgens cowboymeny

Rena rama vilda västern! I helgen bjuder vi på cowboysmaker. Gunilla Hultgren Karell har valt vin som passar till de tuffa smakerna i maten.

Fördrink:
Bucking Bronco

Förrätt:
Tortillas con cangrejo de rio
Codorníu (7735) Spanien, 69 kronor
Om du hellre dricker vin till förrätten, blir ett glas spanskt bubbel
perfekt. Halvtorrt med pigg fräschör och väl avvägd sötma.

Varmrätt:
Chipotlemarinerad fläskfilé
Brookfield Petit Verdot 2007 (16390) Australien, 61 kronor
Till den lite rökiga smaken blir det här rödvinet med massor av mörka
bär och örter i smaken ett bra möte. Mjuka syror och generös
framtoning.

Efterrätt:
Ananas med kokos och passion
Brown Bothers Liqueur Muscat (22825) Australien, 138 kronor (37,5 cl)
Sött, aromatiskt starkvin med nötter, torkad frukt och knäck i smaken.
Lång och intensiv med fina aromer.