Helgmeny med vårprimörer och grillad biff

Fira in den ljuva sommaren med en läcker helgmeny med säsongens smaker. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt matchande viner.

Förrätt

Toast med fänkål och pilgrimsmusslor

Melbourne Lounge Chardonnay Pinot Grigio 2007 (96092) Australien, 69 kronor.
Ett friskt och smakrikt vitt vin med god frukt och  lätt drag av
vanilj och lite smör.

Varmrätt

Lättgratinerade vårprimörer till grillad biff

Barón de Oña Gran Reserva 1999 (2745) Spanien, 109 kronor.
En rioja med mogen smak. Inslag av katrinplommon, dill och en läcker
kryddighet. Uttrycksfull och distinkt.

Dessert

Frasig fruktsallad med syltad ingefära

Samos (8323) Grekland, 89 kronor
Söt, aromatisk smak med toner av apelsin, söt tobak och honung.