Helgmeny med längtan efter advent

Nu närmar sig första advent och vi smusslar in juliga smaker i helgens meny. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner – och en chokladig glögg – till rätterna.

Förrätt

Jordärtskockssoppa

Att dricka till:
Mulderbosch Rosé 2008 (6077) Sydafrika, 79 kronor.
Ett torrt, friskt rosévin med drag av vinbär och örter blir en god start tillsammans med soppan.

Varmrätt

Senaps- och apelsinmarinerad kalkon

Att dricka till:
Clay Station Viognier 2007 (22228) USA, 99 kr. Ett vitt vin med blommig, uttrycksfull smak. Inslag av exotisk frukt, citrus och kryddor.

Dessert

Chokladbakelser med apelsinsorbet och vaniljdroppar

Att dricka till:
Lucia Choklad Starkvinsglögg (96463) Italien, 69 kr (50 cl). Kul avslutning med chokladglögg, som smakar romerska bågar med fin jukryddning.