Helgens meny med vintips

Enkel helgmeny med lyxiga smaker. Eller vad sägs om musslor, ankbröst och chokladcheesecake?
Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt viner som passar till hela menyn. Trevlig helg!

Snabba musslor på toast
Att dricka till:
Laurent Miquel Chardonnay Viognier 2007 (2144) Frankrike, 64 kronor.
Behaglig, rund smak med inslag av gula plommon och lätt kryddighet.

Ankbröst med apelsinromsås
Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 2006 (5283) Frankrike, 109 kronor
Friskt och kryddigt attraktivt med toner av jordgubbar och körsbär.
Ett lättsamt och elegant vin som matchar rätten utmärkt.

Chokladcheesecake:
Muscadel Red (8308) Sydafrika, 88 kronor
Läckert och sött starkvin med aromatiska toner och inslag av russin
och apelsin.