Helg och tid för njutning

Fira semestern, skåla för sommaren eller bara njut av en skönt komponerad meny med passande viner valda av vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell.

Unna dig själv en riktigt smakfull helg med goda tilltugg med en fräsch drink, delikat förrätt, mustig kyckling och en somrig final.

Tilltugg

Tomatsnurror

Mousserande bärdrink

Förrätt

Sparris med citrontimjanssås och kallrökt lax

Passande vin till det:

Pamona Riesling Spätlese 2007 (7295) Tyskland, 69 kronor
Ett halvtorrt vitt vin med god, aprikosliknande frukt och väl avvägd
sötma.

Varmrätt

Kyckling Provence

Passande vin till det:

Réserve de la Condamine 2006 (12804) Frankrike, 69 kronor
Ett rött, sydfranskt vin med generös fruktighet och örter och lite
kryddor i smaken.

Dessert

Isad rabarber med vaniljglass och Amarettokakor

Passande vin till det:

Solbacka Körsbärsvin (2370) Finland, 58 kronor
Ett sött och friskt körsbärsvin med tydligt inslag av mandel. Kul och
lite annorlunda matchning till rabarbern.