Helg med kryddigt lamm och äpple med marängtäcke

Helgens läckra meny bjuder på läckra smaker av kantareller, äpple och läcker maräng.

Förrätt

Filobakad ost med paprikaolja

Att dricka till:
St Hallett Poachers Blend Semillon Sauvignon Blanc Riesling 2007 (6347) Australien, 75 kronor.
Inbjudande vitt vin med färska druvor, lime och grape i smaken. Syrlig
och aptitretande eftersmak.

Varmrätt

Kryddstekt lammytterfilé med potatis, äpple, kantarellragu och citronsyrad lök

Att dricka till:
Langhe Nebbiolo 2005 (22300) Italien, 99 kronor.
Rött vin med mörkfruktig, lätt kryddig smak med violer, lakrits och
lite russin. Bra avslutning och viss elegans.

Dessert

Äpple med marängtäcke

Moscatel de Setúbal 2001 (8117) Portugal, 59 kronor (37,5 cl).
Läckert  med fin sötma och drag av  rosor, kryddor och pomerans.