Ulrika Nyström Ljung vet hur våra landskap smakar. Hon har skrivit en drinkbok och komponerat en drink för varje landskap.

Hur smakar Småland? Eller Medelpad? Ja, fråga Ulrika Nyström Ljung, hon vet! Hon har nämligen blandat till en drink för varje landskap i Sverige – och sedan gjort en bok av alltihop. Och varje drink är typisk för landskapet.

– Jag har gjort masssor av intervjuer för varje landskap och sedan har jag anpassat innehållet i varje drink till vad som växer i varje del av Sverige.

– Jag tycker om de flesta men den som var svårast att hälla ut efter fotograferingen är värmlänningen som har smultron i sig. Den är fruktansvärt god!


Idén till drinkar
från varje landskap fick Ulrika Nyström Ljung redan 2002 men sedan dröjde det några år tills hon bestämde sig för att göra en bok.

– Jag vill att de som kommer från drinkens landskap ska känna igen sig eller reagera på innehållet och kanske fundera ut egna drinkar för sitt landskap.

– Det som är bra med drinkarna är att de även kan göras utan alkohol utan att förlora balansen och smaken, menar Ulrika. Det är ju alltid någon som måste köra bil eller kanske inte vill dricka alkohol och de ska ju också kunna uppleva smakerna från drinkarna.

 

Testa en drink – Gästrikaren

 

Hitta andra drinkar hos AlltOmMat.se