Härlig helg med räkor, lamm och jordgubbsmousse

Den här helgen bjuder vi på en härlig meny med italiensk-svenska toner.
Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätt

Räkbruschetta med havtornsvinägrett

Att dricka till förrätten:
Casal di Serra 2007 (12419) Italien, 79 kronor
Ett friskt vitt vin med inslag av örter, citrus och färsk mandel.
 

Varmrätt

Grillad lammentrecôte caesardressing och vitlökspotatis

Att dricka till varmrätten:
St Hallet Gamekeeper´s Reserve 2007 (4412) Australien, 79 kronor
Läckert och smidigt rödvin med drag av mogna körsbär, örter och lite
färsk mynta.
 

Dessert

Jordgubbsmousse på italienska

Att dricka till desserten:
Asti Cinzano (7711) Italien, 69 kronor
Sött mousserande med lättsam. fläderaktig smak.