Härlig helg med höstig meny

Populära smaker i svamplasagne och dessertbakelse. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till menyn.

Tilltugg

Fyllda cocktailtomater

Att dricka till:
Rotari Brut Riserva 2004 (7567) Italien, 98 kronor. Friskt och trevligt italienskt bubbel. Citrus och lite bröd i doft och smak.

Förrätt

Sparrismousse med räkor och ägg

Att dricka till:
Tegernseerhof Selection Riesling 2007 (4280) Österrike, 98 kronor. Ett torrt, vitt vin med ren, uppfriskande druvighet. Päron och lite grape i smaken.

Varmrätt

Svamplasagne med pesto

Att dricka till:
Campolieti Ripasso 2006 (6792) Italien, 85 kronor. Rött smakrikt vin med drag av torkad frukt, körsbär och god kryddighet.

Dessert

Dessertbakelse

Att dricka till:
Ch. Dereszla Tokaji Aszù 5 Puttonyos 2004 (2901) Ungern, 139 kronor (50 cl). Sött och läckert med drag av honung, mandel och gula bär. Elegant avslutning på måltiden.