Har ni fest, eller?

– Men du, vilka superproffs de är, jag blir sååå imponerad!
Min kollega Anne-Charlotte stirrar hänfört på datorn. Det är Allt om
Mat:s stora vinprovning, förstår jag.
En gigantiskt lång lista med recensioner. Alltid i sista minuten till tryckeriet, för att hinna få med allt från Systembolagets senaste vinsläpp.
Anne-Charlotte har varit som uppslukad av vinet den senaste tiden.
Först hundra planeringssamtal med Allt om Mat:s vinprovargrupp. Därefter assistans vid fotografering och sedan textredigering av hela materialet, innan vår art director Daniel skapar tidningssidor av alltihop.
Vinprovarna Janne, Mischa, Magnus och Gunilla antar ett mycket
strikt förhållningssätt till havet av flaskor som köps in och levereras
till vinkällaren. Sortera, gruppera.Smaka, diskutera, anteckna. Det
märkliga är att de minns exakt hur just den varianten av just det vinet
har smakat i tidigare årgångar.

När jag beger mig hemåt, sitter Anne-Charlotte ensam kvar på redaktionen och ringer ett samtal:
– Hej Magnus, jag har några frågor kvar, är det okej att vi tar det nu?
Jag är också imponerad, av henne och alla andra som har varit inblandade i listans tillkomst. Själv behöver jag bara gå hem och hoppas att inga tryckfelsnissar ska sortera om bland raderna. Väl hemma smakar jag ett riktigt gott vin, inköpt innan tidningen gått i tryck. För sedan blir det rusning efter de bästa flaskorna. Hm, kanske borde jag ha köpt en flaska till Anne-Charlotte också?

Vinprovning

I nya numret av Allt om mat hittar du årets största vinprovning.