Här hittar du hela menyn från prinsbröllopet – från förrätt till efterrätt

Tårtan, huvudrätten, efterrätten. Ja allt har varit en gåta fram till igår när prins Carl Philip gifte sig med Sofia Hellqvist.

Många har varit ivriga i att få veta vad som ska serveras på Carl Philips bröllop som ägde rum den 13e juni i år. Här är hela menyn. Från förrätt till efterrätt.

MENY

Vit sparris ”Prinsessan Sofia”
kokt i fläderblomslag med älvdalsrom,
sparris- och gräslöksemulsion

Koriandersjuden havskräfta med spishalstrad pilgrimsmussla,
grankryddad yuzudressing, harsyra och spritärtor

Stekt, lättrimmad gös från Hjälmaren
med grillade primörgrönsaker, karamelliserad
crème-fraiche och rökt smör

Persika- och hallontartelett
med vit choklad, Champagne- och persikosorbet

VIN

Aperitif

Champagne Diebolt-Vallois Brut Tradition

Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne

Trimbach Riesling Vieilles Vignes de Prince 2011 Alsace

Radford Dale “Freedom” 2012 Pinot Noir Elgin

Château Suduiraut 2002 Sauternes

Källa

 

fredrikbyline