I annonssamarbete med MIELE

En ny generation smarta och multifunktionella ugnar lyfter upplevelsen i köket till en helt ny nivå. Här listar vi de främsta och mest lyxiga fördelarna.

Upptäck Mieles mest intuitiva produktserie någonsin

Köket har i alla tider fungerat som hemmets varmt klappande hjärta. Men med den nya generationens intelligenta köksredskap är det nu även en del av hemmets hårt arbetande hjärna. Förra året lanserade Miele Generation 7000 – fyra nya designserier där ugnarna bland annat är utrustade med smarta funktioner som kamera och automatisk lucköppning för att förhindra att maten tillagas för länge.

– Man kan säga att ugnen har blivit en intelligent assistent i köket. Med bland annat inbyggda recept i våra ugnar så underlättar den matlagningen avsevärt – och gör den dessutom mycket roligare, säger Niklas Ödahl, produktchef för Miele i Sverige.

 

Vi bad Niklas att lyfta fram de främsta finesserna som gör matlagningen både smidigare, säkrare och roligare.

1. FoodView – håll koll på maten via mobilen

FoodView innebär att du kan styra matlagningen utan att befinna dig i köket. Via en app övervakar du rätten som tillagas i ugnen och kan slappna av precis där du önskar, i soffan eller kanske i badkaret? En kamera i ugnens tak uppdaterar ständigt din smartphone med bilder på hur maten i ugnen ser ut. Du kan även justera tillagningstid eller värme baserat på bilderna.

foodview 3

2. TasteControl – amatörkockens bäste vän

Funktionen TasteControl förhindrar att maten lagas för länge. Via förprogrammerade recept och program avslutas tillagningsprocessen vid optimal tidpunkt, och man undviker att maten blir torr i restvärmen. Värmen stängs av, ugnsluckan öppnas en aning och ugnen svalnar direkt.

3. Multifunktionella möjligheter

Kombiångugnen ger möjlighet till en skonsam och extra hälsosam matlagning och är särskilt attraktiv för den som ofta bakar. Den fungerar också fint för att exempelvis göra magrare köttbitar mer möra och saftiga. Den är utrustad med ett Sous Vide-program, vilket innebär att fisk, kött, grönsaker och frukt kan tillagas i en vakuumförpackad påse på en lägre temperatur under en längre tid. Något som inte bara gör maten extra smakrik, utan även bevarar mineraler och vitaminer.

Ugnens Mix & Match-funktion innebär att du enkelt kan tillaga flera råvaror samtidigt, utan att hålla koll på temperaturer och tillagningstider. De kan sättas in i ugnen samtidigt och tas ut när det valda programmet är slut.

20000172089.lowres

4. Designen – lyxig känsla ökar inspirationen i köket

Alla de nya produkterna följer ett visuellt helhetstänk, där allt från vakuumförpackare till kaffemaskiner talar samma designspråk. I Mieles Generation 7000-satsning finns fyra olika designserier – produkterna inom samma designserie kan kombineras nästintill valfritt eftersom de ger ett enhetligt intryck.

– Själv är jag väldigt förtjust i SoftClose- och SoftOpen-funktionen, där man slipper en slamrande ugnslucka. Det ger en lyxig känsla, och är en typisk detalj som ökar inspirationen i köket, säger Niklas Ödahl.

Upptäck Mieles mest intuitiva produktserie någonsin