En macka gjorda på något av Pågens goda surdegsbröd med en massa smarriga tillbehör blir perfekt till sommarens picknickar och bjudningar. Här är 5 av våra favoritrecept.

 

Extravagant karneval-macka

Bjud på en riktig smakupplevelse! Med ryggbiff, mango, lime och en härlig salsa balanseras sött och salt upp med hetta och syra. Det osötade surdegsbrödet, KärnSund, är rikt på fullkorn och passar perfekt till de övriga ingredienserna.

Receptet hittar du här

 

Surdegsmacka med svampfyllning

Svampfyllning_artikelbild

En superläcker macka som funkar med valfritt surdegsbröd! Brödet och svampen steks gyllenbrunt i smör och toppas med syrad röd steklök och smetana.

Här hittar du receptet

Lyxig bookmaker

Bookmaker_artikelbild

Surdegsbröd LantGoda passar perfekt med den lyxiga kombon av ryggbiff, dijonsenap, pepparrot, kvisttomater och dragonkräm.

Här hittar du receptet

Våffelmacka med grönkål till salladen eller soppan

Gör en härligt rustik våffelmacka och ät som den är eller tillsammans med en soppa eller sallad. Brödet heter LantGoda och är ett osötat surdegsbröd. Dinkel, havre, gula linfrön samt vetegroddar ger brödet karaktär.

Receptet hittar du här

Veggievore till picknicken

Pagen_Veggivore_artikelbild

Avokado, rödbetor, valnötter och hummus ingår i denna gröna macka. Använd gärna nyheten SolGlimt som bas, ett saftigt surdegsbröd med solroskärnor, nordisk vete och råg med 60 procent fullkorn.

Receptet hittar du här

 Fakta om Pågens Surdegsbröd 

  1. Bakade med kallpressad rapsolja från Österlen och mjöl från den egna kvarnen
  2. Finns i flera varianter, en nyhet är SolGlimt – ett nyckelhålsmärkt saftigt bröd bakat med solroskärnor och 60 procent fullkorn.
  3. Precis som alla Pågens matbröd är de fria från konserveringsmedel!

Läs mer om Pågen här

NUVARANDE Här är sommarens godaste mackor – perfekta för alla tillfällen
NÄSTA Vinprofilen Håkan Larsson tillbaka som bloggare på alltommat.se!