Här är pinnen som lagrar, renar och ökar din whiskeys kvalitet

En träpinne som förvandlar din billiga whiskey till lagrad finwhiskey på 24 timmar. Dessutom suger den åt sig farliga ämnen som orsakar baksmälla. Läs om whiskeypinnen som ger begreppet en helt ny innebörd.

Företaget Time & Oak startades i Oregon av ett gäng amerikanska whiskeyentusiaster för ett par år sedan. De har utvecklat en metod, som ska få en vanlig enkel whiskey utan någon speciell fatlagring att smaka som en kvalitetswhiskey som mognat tre år på fat. Pinnarna, eller Whiskey Elements som de kallas, sägs också filtrera bort acetaldehyd som orsakar baksmälla.

Pinnen är tillverkad av samma material som ett whiskeyfat och formad på ett speciellt sätt så att spriten kommer i kontakt med träkapillärerna – kanalerna i träden som bär vatten från rötterna ut i grenar och löv. Det är kontakten med kapillärerna som uppfinnarna anser påskynda mognadsprocessen och förändra smaken på endast 24 timmar.

Pinnarna kan köpas här.