Han äter världens mest bisarra mat

Andrew Zimmern har världens bisarraste matjobb.
Han åker världen runt och äter allt som rör sig – maskar, syrsor och getingar.
– Jag är mer rädd för tomaterna på hotellbuffén, säger han.

Kocken och författaren Andrew Zimmern, 45, från New York reser världen över och äter det som din mamma sagt att du aldrig får stoppa i munnen.
Han är villig att prova allt i programmet ”Bizarre Foods” på Travel Channel.
I Trinidad och Tobago tänkte han så här:
– Om det simmar, kryper eller skuttar så kan du äta det här, säger han till New York Post.
Där provade han koskinns-soppa och en hajsmörgås som han säger är den bästa fiskmackan han har ätit.

Lockar många tittare

Programmet lockar 500 000 tittare och fångar världens alla matkulturer.
– Jag vill väcka frågan om vad som är bisarrt för att se vad ordet egentligen betyder. För mig är bisarrt något vackert, säger Andrew Zimmers.
På Filippinerna åt han mask, syrsa, groda och ank-embryon. I Thailand prövade han fladdermus och i Thaiwan geting.
– Men jag måste vara helt säker på var maten kommer ifrån. Jag är mer rädd för de skivade tomaterna på hotelbuffén i några av de länder jag besöker än för den mat som jag äter på den lokala marknaden, säger Andrew Zimmers.

 

Andrew Zimmers älskar mat.

Några av Andrews favoriter

Sparvar i Vietnam
Med en marinad av soja, risvin, sesamolja. Ät hel, med huvud och ben.

Vattengnagare i Louisiana
Fånga den levande i sumpmarkerna.

Marsvin i Ecuador
Låt ligga i marinad av apelsinjuice, örter, vitlök, salt och peppar och grilla över öppen eld.

Läs mer på Andrews blogg