Lyckas med halloween-festen – bästa maten och pysseltipsen!

Tänker du fira halloween med en härlig fest? I vår halloween-guide hittar du 6 punkter som hjälper dig att lyckas – recepten på läckraste halloween-maten, skrämmande goda halloween-tårtor och läskigt frestande bakelser. Varför inte också sätta huggtänderna i lite halloween-pyssel?

Halloween infaller alltid den 31:a oktober men firas ofta både helgen innan och efter om den 31:a är en vardag!

Ps. En bra fest kräver planering. Börja gärna några veckor före halloween.

 

1. Ordna en läskigt läskande fördrink

Snyggaste och läskigaste drinkarna till din halloweenfest. 

Halloweendrinkar

2. Godaste halloweenmaten

Pumpa hör till halloween. Om du vill karva ur en pumpa att ha på trappan med ljus i kan du sedan använda innehållet till att laga god halloween-mat.

Efterrätter:

 

3. Halloweenfika med skrämmande godis

halloween godis

Godis är ett måste på halloween! Passa på att pyssla fram eget godis i roliga former, som spöken, spindlar, fladdermöss och pumpor med hjälp av marsipan, maräng och andra formbara, ätbara material.

 

4. Halloween-pyssel!

Frukta inte frukten! Frukt är perfekt för godispyssel – du kan åstadkomma med en förskärare och en korg med frukt. Använd fantasin!

Ananaslykta: Karva ur en ananas i stället för en pumpa!

Apelsinlykta: Karva ur en apelsin i stället för en pumpa – apelsinens mjuka skal är mycket lättare att hantera än pumpans tjocka väggar. Tips! I stället för att sätta ett värmeljus i apelsinen – använd som godisskål genom att fylla den med kolor inslagna i papper!

Benigt bröd: Baka egna grissini och forma dem till ben. Knäck kotor på en ny nivå!

Clementinpumpa: Skala en clementin men dela inte på klyftorna. Tryck ned en liten bit gurka i mitten och vips har du en liten minipumpa!

Hisnande halloween-pizza: Perfekt halloween-mat! Tomatsåsen och osten sätter fart på fantasin – forma mozzarellan till små spöken! Toppa med läskiga spindlar i form av oliver med rosmarinkvistar som ben.

Läskiga fingrar: Morötter med en bit rädisa på toppen blir till läskiga fingrar.

Spindelväv: Smält vit choklad och forma till en enkel spindelväv på lite bakplåtspapper. Låt stelna och använd sedan till att dekorera tårtor och bakelser.

Spökbanan: Bananer kan du lätt spöka ut till smarriga gastar med chokladögon. Skala bananer, dela på mitten och tryck fast tre chokladprickar som ögon och mun på spetsigare änden.

 

5. En kusligt snygg halloween-tårta är ett måste

halloween tårta

Halloween-tårtan ska både vara god och skrämmande rolig eller kusligt snygg. Med orange marsipan går du till den rätta färgen för högtiden.

6. Halloween-lekar

halloween pyssel pumpa

  • Pris för bästa utklädnad är populärt.
  • Karva ut sin egna pumpor i en pumpakarvartävling. Här hittar du tips på hur du väljer en perfekt pumpa
  • Ge gästerna olika uppdrag som de ska utföra under kvällen!