Gulasch räcker till många

Bjud in många eller frys in lagom middagsportioner av den mustiga gulaschgrytan.

Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest. Olivoljan förhöjer smakerna. Servera med nybakat bröd, en klick yoghurt och ett kraftigt rödvin. Laga en riktigt stor sats som räcker till många eller spara och frys in. Perfekt att ta fram när det är bråttom, bara att tina och värma.

Här är receptet på grytan

Att dricka till

Till gulasch smakar det allra bäst med ett kraftfullt rödvin.

Réserve de la Condamine 2005 (12804), Frankrike, 67 kr. Ett innehållsrikt vin med smak av mörka, mogna bär, örter och med lite pepprig avslutning.
Casa de Santa Vitória Tinto 2005 (2557), Portugal, 90 kr.
Utvecklad, ganska maffig smak med drag av plommon, körsbär och yvigt kryddig. Ett robust vin med balans.