Gröna, härliga örter

Sätt färg och smak på din middag med örter.

Fem färska örter som ger smak

  1. Rosmarin. Ljuvligt doftande krydda som även är vacker att dekorera med. Gott till lamm, kyckling och fläsk – och med klyftpotatis i ugn.
  2. Oregano. Den klassiska pizzakryddan är mycket godare färsk och förvillande lik mejram.  Används på samma sätt, både blad och blomknoppar. Lättodlad.
  3. Basilika. Kryddan i grön pesto – och suverän till alla sorters tomat-rätter. Godast färsk. Ett måste i köks-fönstret!
  4. Timjan. Lika god färsk som torkad, men blir lite starkare torkad. Färsk timjan kan du vara generös med till grytor och grillat.
  5. Mynta. Gott till orientaliska rätter och lamm. Mynta utvecklar sin friska smak tillsammans med socker och är därför utmärkt i drinkar, fruktsallader och efterrätter. Lättodlad.
NUVARANDE Gröna, härliga örter
NÄSTA ”Hela Skåne är ett härligt skafferi”