“Köttkungen” Johan Jureskog älskar att grilla. Och då är han lika mån om detaljerna, precis som när han steker kött. Allt sker med omsorg. Lär dig knepen för att kolgrilla som ett proffs.

AVSNITT 1:

Vilken koltyp är bäst? Hur tänder man grillen? Spelar priset någon roll?

AVSNITT 2:

Hur väljer jag kött? Är flankstek godare än oxfilé? Är det viktigt hur köttet skärs upp?

AVSNITT 3:

Hur ska man grilla? Vilken temperatur är rätt? Vilken sorts salt fungerar bäst och när ska jag salta? Behövs verkligen termometer? Varför måste köttet vila? Johan Jureskog reder ut.

AVSNITT 4:

Dags för examen i grillskolan. Lär dig hur du får hamburgaren riktigt saftig, vilken fetthalt färsen bör ha och vilken sida av hamburgarbrödet som är den som ska grillas. Dessutom får du receptet på Johans gourmetburgare.