Grilla japanskt: Yakitor och yakiniku för finsmakare
Foto: Charlie Drevstam
Yakitorispett, grillad yakiniku och mjuk aubergine med sesamdressing – smakrika grillrätter från Japan. Servera rätterna var för sig eller gör alltihop på en buffé, då räcker recepten till 6–8 personer.
Norialger – alger som köps i små bitar på påse eller i ark.
Kombualger – alger som passar till buljongkok.
Shiso – aromatiska gröna blad, finns även i mindre krassesort.
Yuzu – japansk citrusfrukt som påminner om en parfymerad blandning av citron och mandarin. Finns sällan att köpa färsk, men yuzujuice finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Ponzu– en japansk dippsås av yuzujuice, soja, risvin och risvinäger. Den kan serveras till kött, tempura eller på en sallad.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.